Lökpaj

Med detta pajrecept tar jag en välbehövlig bloggpaus. Det händer mycket saker i mitt liv nu och jag känner inte att bloggen kommer till sin rätta och jag är en sådan person som inte kan göra något halvhjärtat. Jag kommer med all säkerhet börja blogga igen och det kan till och med hända att det kommer ett inlägg redan nästa vecka. Det jag vill åstadkomma med en paus är att jag inte skall behöva känna att jag ”måste” uppdatera vilket förtar det roliga med att matblogga. Så ni blir inte av med mig utan jag kommer tillbaka när lusten att laga mat kommit tillbaka!

Detta recept blev mycket gott och jag och mamma åt upp en halv paj själva, så nu är jag mycket mätt i magen.

Lökpaj

4-6 portioner

  • 1 pajdeg
  • 2 stora eller 3 mindre gula lökar
  • smör
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • oliver utan kärnor
  • ½ rödlök i tunna skivor

Gör pajdegen, tryck ut i en form, nagga och ställ kallt. Hacka löken och stek tills den blir mjuk fast utan färg. Strimla tomaterna. Förgrädda skalet på 200 grader i 15 min. Fyll skalet med löken och tomaterna. Vispa ihop ost, ägg och grädde med salt och peppar. Häll över löken. Toppa med oliver och rödlök i tunna skivor. Grädda i ca 40 min.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s