Renskavssoppa

Jag vet inte hur det är med er, men jag är har nu knäppt över till mot-våren-mode. Vi går mot ljusare och varmare tider och det avspeglas såklart i maten jag äter. Jag håller på att lämna sopp/grytperioden för sallader och lite lättare och fräschare rätter.
Tyvärr är det ju dock så att vissa dagar är vädret hemskt och våren känns långt bort och lika så goda sallader. Därför kan det vara bra att ha en rätt som denna på lut när det är många minus grader.

Renskavssoppa

4 portioner

  • ½ gul lök
  • 1 liten purjolök
  • smör
  • 150 g valfri svamp
  • 1 paket renskav 240 g
  • 4 potatisar
  • 1 liter köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 3 msk lingonsylt
  • 1-2 dl vispgrädde
  • peppar

Skala och hacka löken. Fräs i en kastrull. Tillsätt ansad och skuren svamp och låt den fräsa med en stund. Lägg över i en kastrull. Bryn renskavet i bitar. Lägg i kastrullen. Lägg även i tärnad potatis och slå på buljong och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk. Tillsätt då, soja, lingon, vispgrädde och smaka av med salt och peppar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s