Scones med lönnsirap

Jag älskar frukost och tycker att det är det bästa målet på hela dagen. Den bästa frukosten att äta är scones, det finns inte mycket som slår nygräddade scones med smör och ost eller massa sylt! Till det skall det såklart serveras massa nybryggt kaffe och kanske ett glas juice.

Här kommer i alla fall receptet på de senaste sconesen jag gjorde. Söta och goda av lönnsirapen!

Scones med lönnsirap

4 kakor

  • 3 dl mjölk
  • 75 gram smör
  • 1 dl boveteflingor eller havregryn
  • 7 dl vetemjöl
  • ½ dl lönnsirap
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Blanda alla torrvaror i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Tillsätt aprikoser och lönnsirap.Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter.Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s