Canneloni med spenat och gorgonzola

Canneloni med spenat och gorgonzola

4 portioner

Tomatsås

  • 1 st  gul lök(ar)
  • 1 st  vitlöksklyfta(or), – 2 st
  • 2 msk  olivolja
  • 0,5 tsk  basilika, torkad
  • 1 krm  oregano, torkad
  • 1 krm  timjan, torkad
  • 2 burk(ar)  konserverade tomater, hela, alt krossade
  • salt och svartpeppar

Spenat- och kesellarullar

  • 250 gram  spenat
  • smör, att steka i
  • salt och vitpeppar
  • muskotnöt, malen
  • 200 gram  champinjoner
  • 1 st  röd lök(ar)
  • 250 gram  kesella, 10%
  • 100 gram  gorgonzla
  • 1 dl valnötter
  • 200 g färska lasagneplattor

Skala och hacka lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 20 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar.
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk. Häll bort vattnet och krydda med lite riven muskot.
Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och nymald svartpeppar.
Skär lasagneplattorna till rutor som mäter ca 9 x 9 cm. Det skall bli 8–10 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnseldfast form med skarven neråt. Pensla dem med lite vatten och täck med tomatsås. Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s