Grönpepparsås

Här kommer ett recept på en sås som är så himla god. Ja den är så god att min kusin äter den med sked till kvällsmat och dippar chips i den.  Nu tänker ni säkert; Vad är detta för mirakelsås, kan en sås ens vara så god? Ja det kan den och såsen är inget konstigare än en vanlig grönpepparsås. Inte behövs det några konstiga ingredienser och vem som helst klarar av att göra den. Däremot klarar inte vem som helst av att fotografera den, det kanske ni ser på bilden?

Mängderna vet jag inte riktigt, vi brukar bara höfta lite.

Grönpepparsås

  • Lika delar vispgrädde och creme fraiche
  • Några mortlade grönpepparkorn i lag
  • ca 1 tsk dijonsenap
  • 1 klick smör
  • några droppar kinesisk soja
  • oxfond efter smak (eller byt ut den mot grönsaks)
  • salt och peppar
  • eventuellt 1 skvätt konjak

Krossa pepparkornen. Värm allt i en kastrull och smaka av med salt och peppar.  Servera till en bit kött eller varför inte marinerad och grillad tofu.

Annonser

6 reaktioner på ”Grönpepparsås

  1. Såg att du kikat in hos oss! :0)
    -Kul!

    Jag har tittat runt lite här hos dig, och det verkar som att man verkligen kan kika in här när matinspirationen tryter ;0)
    -Såsreceptet måste jag testa!
    ……på återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s