Pannacotta med hallonsirap

Nu är jag tillbaka i Göteborg efter en trevlig vecka med Calle och kompisarna i Uppsala.

Det första jag skall göra här på bloggen är:

1. Lägga upp ett recept på pannacotta (vilket jag lovat Åsa)

2. Lägga upp matsedel för veckan

3. Svara på alla era underbara kommentarer

Men som sagt, vi börjar med att lägga upp receptet på pannacotta. Detta recept kommer från matplatsen och lagades i lördags då vi hade lite plock- och vinkväll. Alla tyckte efterrätten var fantastiskt god (alla utom Anna som var lite besviken). Det jag tyckte mest om var kombinationen lakrits och hallon som är som gjorda för varandra. Jag  tycker absolut ni skall testa detta recept. Busenkelt!

Om man är vegetarian är ett tips att använda multisocker på så vis slipper man gelatinet.

Pannacotta med hallonsirap

4-5 portioner

  • 5 dl grädde
    1 vaniljstång
    ½ dl socker
    2 gelatinblad

Hallonsirap:

  • 200 g frysta hallon
  • 1 dl socker
  • 1 hel stjärnanis

Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Hacka upp skalet och låt även det följa med i kastrullen. Slå i grädde och socker. Koka upp grädde, socker och vanilj.

Låt grädden sjuda i 15-20 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.

Gör sirapen så länge. Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen och stjärnanis. Nu är det dags att röra. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter igen. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.

5 reaktioner på ”Pannacotta med hallonsirap

Lämna ett svar till E M E L I E R E S E R!! Avbryt svar