Torskrygg med piffigt potatismos och fransk tomatsallad

Häromveckan fick  jag förfrågan av findus om jag ville laga till deras nya superkäcka torskrygg och hitta på ett smarrigt tillbehör till. Självklart tog jag mig ann denna utmaning och resultatet ser ni här. Jag gjorde ett piffigt potatismos och en mycket god tomatsallad. Fisken blev dessutom supergod och perfekt tillagad!

Torskrygg med piffigt potatismos och fransk tomatsallad

4 portioner

  • 2 förpackningar ryggfiléer av torsk med nordiskt örtsmör
  • 1 förpackning cocktailtomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 msk färsk eller frusen persilja
  • 1 kg potatis
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1-1 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 tsk rivet citronskal
  • vitpeppar och salt

Sätt ugnen på 190 grader. Skala potatisen och skär på hälften. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den blir mjuk. Medan potatisen kokar lägg fisken  i en ugnsform och tillaga enligt förpackningen. Halvera tomaterna och lägg i en skål. Blanda ner olivolja, balsamvinäger, socker, senap och persilja. Ställ kallt. När potatisen är mjuk, blanda ner mjölk, grädde, hackad basilika, smör och citron. Använd gärna en elvisp för att få moset flummigt och härligt annars går det bra att använda en vanlig stöt. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med potatismos, tomatsallad och gärna gröna bönor.

Annonser

4 reaktioner på ”Torskrygg med piffigt potatismos och fransk tomatsallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s