Chicken Cashew

Bara några minuter från oss finns det ett thaiställe vi brukar beställa från. Jag tar alltid sushi men de andra brukar beställa en thairätt med cashewnötter. Då jag tycker att man kan göra thaimat nästan lika gott hemma tycker jag det är onödigt att beställa det, speciellt när de gör så god sushi. Men nu var det helt enkelt på tiden att bevisa att hemmathai är lika gott 😀 Jag lyckades nästan göra den lika god, fast inte riktigt!

Ett måste är att strö cashewnötter över, det är ju halva rätten 🙂

Recept: Tasteline

Chicken Cashew

4 portioner

  • 200 gram kycklinglårfilé
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st morot/morötter
  • 1 st gul paprika
  • matolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 4 droppar sesamolja
  • 2 krm korianderkrydda, mald
  • 2 msk vinäger, rödvins- eller risvinäger
  • 4 msk sweet chilisås
  • 3 msk fisksås
  • citronsaft
  • 2 dl rostade cashewnötter
  • hackad salladslök
  • färsk koriander

Bered ingredienserna: Strimla gul lök och chilifrukt, skala morötterna och skär tunna stavar av dessa. Skär zucchinin i halvmåneskivor och paprikan i större bitar. Strimla kycklingen i lagom bitar (2x4cm).
Heta upp pannan med matolja tillsammans med currypastan och rör om. När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt några droppar sesamolja och direkt efter kycklingen och korianderkrydda.
När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en skål så länge. Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar längst tid först. Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och sist den strimlade chilifrukten. Rör omkring i pannan så ingredienserna blandas väl. Stek i 3-4 minuter, smaka av med fisksås och pressad citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt.
Servera rätten med äggnudlar eller jasminris. Garnera rätten med cashewnötter, salladslök och lite färsk koriander om så önskas.

Annonser

4 reaktioner på ”Chicken Cashew

  1. Håller med om att cashewnötterna är ett måste 🙂 Nu befinner jag mig i Brasilien för att skriva om ett projekt som sysslar med produktion av cashew. Här använder man inte bara själva nöten utan hela cashewfrukten till att göra läsk, saft, sylt, godis ja, till och med hamburgare! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s