Silltårta

Nu skall ni få receptet på den goda silltårtan. Potatis och vanlig sill kan slänga sig i väggen, detta vill jag äta varje år från och med nu! Hur smidigt som helst var det att slänga ihop detta och någon ugn behövde man inte vilket betyder att den är jättebra att göra i en stuga eller liknande. Mums! Spara nu detta recept till midsommar och laga, ni kommer inte att ångra er 🙂

Silltårta

8-10 bitar

  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 1 burk matjessill 200 g
  • 1 röd lök
  • 1 burk kesella 10%
  • 3 dl gräddfil
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk sillspad
  • 1 avocado
  • rom
  • gräslök

Finhacka kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kavringen. Fördela i en springform och platta till med baksidan av en sked. Ställ kallt. Blötlägg gelatinet enligt förpackningen. Finhacka lök och sill. Blanda, sill, lök, gräddfil och kesella. Häll ner sillspad och peppar. Smält gelatinet över ett vattenbad och rör sedan ner i smeten. Häll i formen och låt stå i kylen i ca 3 timmar. Dekorera med gräslök, avocado och rom.

Annonser

9 reaktioner på ”Silltårta

  1. Ett kul och enkelt recept, perfekt! 🙂 Kom på att till julen (då vi också äter sill, har upptäckt det när jag pratar med andra människor om deras mat hur mycket sill vi faktiskt äter ^.^) kanske man kan prova att göra minitårtor i pepparkaksformar? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s