Cappuccinopannacotta med knäckig physalis

Här kommer receptet på pannacottan jag och Calle gjorde. Tycker det var roligt att testa en ny smak och inte bara göra vanilj som det så ofta blir annars. Jag tycker att smaken var mycket god, Calle också men sedan så är vi ju sådana obotliga kaffeälskare också!

Gör gärna denna kvällen innan då det tar några timmar innan den sätter sig och får rätt konsistens.

Recept: Allt om mat

Cappuccinopannacotta med knäckig physalis

8 portioner

Pannacotta:

  • 2 st gelatinblad
  • 0,5 st vaniljstång
  • 6 dl vispgrädde
  • 1,5 dl farin, brun
  • 2 msk espressopulver, (snabbkaffe)

Physalis:

  • 0,75 dl kokos
  • 1 st physalis, ask (ca 15 st)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Fördela blandningen i 8 portionsglas. Ställ kallt minst 6 timmar.
Rosta kokosen i torr panna under omrörning tills den får lite färg. Häll över på ett fat. Smält socker och vatten i en liten kastrull. Koka på medelvärme tills lagen får lite färg. Ta kastrull-  en från plattan.
Vik försiktigt physalisbladen åt sidan. Doppa en efter en: först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen. Garnera pannacottan med överbliven kokos och servera tillsammans med physalisen.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Cappuccinopannacotta med knäckig physalis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s