Lakritssås

Lovade ju er receptet på efterrätten vi åt igår! Detta är ett måste om ni är en lakritsälskare som jag är, den var så god att jag åt den med sked medan den kokades, farligt med underbart. Till serverade jag sedan jordgubbsglass och vinbär.

Recept: Arla

Lakritssås

4 portioner

  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 4 st lakritskäck, ca 75 g

Vispa ihop grädde, socker och sirap i en kastrull. Hacka lakritsen och rör ner den i såsen. Låt såsen koka tills den tjocknar, ca 10 min. Servera varm.

Annonser

9 reaktioner på ”Lakritssås

  1. Gud vad gott, älskar käck så det här måste jag prova. Skulle säkert vara gott med hackade turkiskt peppar i eller som strössel uppepå glassen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s