Grekiska tomater

För er som har längtat! Här kommer ett recept på goda tomater som jag idag bjöd min kompis Miji på. Till åt vi ugnsbakade potatis, yoghurtsås och grönsaker. Efter blev det kaffe och tre bitar kanellängd som hon köpt med sig. Det kan knappast bli en bättre start på helgen 🙂

Recept: Smak för grönt

Grekiska Tomater

4 portioner

  • 8 stora tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 bladsellerisjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl långkornigt ris
  • ca 7 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 msk hackad mynta
  • 200 g fetaost
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur kärnorna. Spara kärnorna i en bunke. Hacka lök och vitlök. Skiva sellerin. Fräs löken i olivolja ett par minuter tills den är mjuk. Låt vitlöken, sellerin och tomatpurén fräsa med ett tag. Tillsätt ris och tomatkärnorna. Slå på 2 dl buljong, salta och peppra samt tillsätt örterna. Koka upp riset under lock och säng sedan värmen. Låt riset koka tills all vätska kokat in. Smula ner fetaosten och smaka av. Sätt ugnen på 200 grader. Salta insidan av tomaterna och fyll med risblandningen. Ställ tomaterna tätt i en ugnsform och häll resten av buljongen runt om kring. Täck med folie och baka i ca 25 minuter. Servera med potatis, sallad och yoghurtsås.
Annonser

5 reaktioner på ”Grekiska tomater

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s