Sesampanerad zucchini och ärtguacamole

Hösten är ofta som en nystart för mig! Jag har ju skrivit tidigare att ett av mina mål är att äta mer frukt och grönt. Tycker ni inte att denna middag uppfyller det målet? 🙂

 

 

Nu undrar ni säkert var det är för flummiga saker på min tallrik? Jo, det är bovete, sesampanerad zucchini samt en gucamole på avocado och ärtor. Vill ni veta hur man gör? 🙂

Ärtguacamole

  • 1 paket fina små ärtor tex findus
  • 1 avocado
  • 0.5 gullök finhackad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • saften av 0.5 lime
  • chiliflakes
  • spiskummin
  • salt och peppar
Mixa ärtorna lite slarvigt och mosa ner avocadon. Rör ner kryddor, limesaft, vitlök och gullök. Smaka av med salt och peppar.

Sesampanerad zucchini

  • Zucchini ungefär 0.5 st per person
  • Sesamfrön
  • Maizena
  • Salt och peppar
  • 1-2- ägg
  • Ordentligt med olivolja
Skär zucchinin i rundlar eller långa bitar. Vänd i maizena, ägg och sedan sesamfrön. Krydda och stek i olivolja tills de fått fin färg.
Annonser

6 reaktioner på ”Sesampanerad zucchini och ärtguacamole

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s