Stuvad Vitkål

Vem behöver jasminris eller makaroner när man kan äta stuvad vitkål? Här kommer en toppengod och mättande lunch. I biffarna har jag lök och lite hackade soltorkade tomater. Det är även gott att smaksätta dem med dijonsenap.

Stuvad vitkål

  • ca 0.5 liter strimlad vitkål
  • (även gott att riva i lite morot på slutet, för den som vill)
  • 2 msk smör
  • 0.5 burk creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk buljongpulver
  • salt och peppar

Strimla vitkålen och stek den i smör så den blir mjuk men inte får färg. Lägg över i en kastrull och häll på creme fraiche, grädde och buljong. Låt puttra under lock i ca 30 min. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Servera med lax, kött eller biffar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s