Kålpudding utan ris

Lägger upp detta recept igen, det är så gott så det förtjänar en plats på denna blogg också 🙂

Börjar känna mig lite sjuk 😦 Vilket kanske inte är så konstigt då både Calle och hans Mamma var sjuka när jag var där. Så det vore kanske lite konstigt om jag inte påverkades något alls av det.

Kålpudding utan ris

4 portioner

  • 1.5 kg vitkål
  • smör
  • 1 kg köttfärs
  • 3 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 250 g keso (avrunnen)
  • lökpulver, örtsalt, vitpeppar
  • 1 msk buljongpulver
  • 5 dl vatten
  • 3 dl spad från puddingen
  • 4 dl grädde
  • soja, salt, peppar

Sätt ugnen på 175-200 grader. Börja med att blanda köttfärs, grädde, ägg och keso i en stor bunke.
Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar. Stek den strimlade vitkålen i smör i en stor stekpanna(eller som jag gjorde i storwoken så man kan vända den bra). Den ska vara mjuk och få fin knäckig färg.
Blanda ihop färssmet och den stekta kålen. Bred ut allt jämnt i en långpanna och skär färsen i portionsbitar.
Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret. Häll buljongen över kålpuddingen. Det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men lugn, det kokar in. Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.
När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen (ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och kokar ihop med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, peppar och soja. Ät puddingen med gräddsåsen och några osockrade frysta lingon eller osockrad lingonsylt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s