Italiensk paj med salami

Här kommer ett recept på en god paj vi käkade igår.  För en gång skull ansträngde jag mig lite med pajdegen också, så den blev perfekt! Annars tycker jag det är tråkigt att göra pajdeg så jag slavar ofta.
Till blev det lufttorkad salami som var hur god som helst!

Recept: Tasteline


Italiensk paj med salami

4 portioner

  • 1 pajdeg
  • 1 burk grillad paprika
  • 1 burk kronärtskocksbottnar
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • salami
  • oliver och tomater

Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader. Låt det mesta av oljan rinna av från paprikor och kronärtskockor. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.
Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.
Blanda rucola, körsbärstomater och oliver med lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.

Publicerat i Paj

Lämna en kommentar