Grynsallad är en av mina absoluta favoriter. Quinoa, bulgur, matvete, mathavre, couscous, ja allt är gott! Denna gång hittade jag en liten halvfull påse vildris i skafferiet, och det fick bli basen i salladen. Gott. Till serverade jag en quornfilé.
Fruktig grynsallad
4 portioner
- 4 portioner gryn tex vildris, quinoa, bulgur
- 1 persika
- 10 torkade aprikoser
- 2 avocado
- persilja
- salt och peppar
- olivolja
Koka grynen enligt förpackningen. Tärna persika och avocado. Strimla aprikoserna. Blanda allt med grynen som gärna har svalnat. Smaka av med persilja, salt, peppar och olivolja. Servera med en bit fisk, quorn eller kött.
Mmmm! Jag älskar också gryn (fullkorn såklart!) och skulle lätt kunna äta det varje dag i veckan (det finns ju så många att välja på!). Vad gott att blanda med persika och aprikos ❤