Vegetariska mandelbollar

Detta är ett nytt favoritrecept här hemma, receptet fann jag på Kung Markattas hemsida. Gjorde dem första gången till julbordet och har fortsatt efter det. Om ni vill göra dessa rekommenderar jag verkligen att ni använder en stark ost, och när ni servera ha en god sås till för de blir lite torra. Ett toppenbra veggorecept, håll bara koll på att osten inte innehåller löpe om ni skall servera en vegetarian 🙂

2014-01-17 19.52.18

Mandelbollar

ca 40 st

  • 150 g mandelmjöl
  • 1½ dl finriven ost, förslagsvis Västerbottenost
  • 1½ dl ströbröd
  • 1/4 gul lök finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • Till kokning:
  • 1 liter vatten
  • 2 st grönsaksbuljong
  • Till stekning:
  • smör

Riv eller mixa mandeln fint. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet Finhacka löken. Blanda alla ingredienser i en bunke.
Ta lite neutral olja på händerna och rulla små bollar. En rågad tesked räcker till varje boll för de sväller vid kokningen sedan.
Koka upp 1 liter vatten och två grönsaksbuljongtärningar. Lägg i bollarna och låt småkoka/sjuda i 6-7 minuter.
Ta upp dem och låt rinna av i ett durkslag. Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör och olja.

En reaktion på ”Vegetariska mandelbollar

Lämna en kommentar