Fyllda squash och auberginerullar

Här kommer ett gott och nyttigt recept från en av mina favoritkokböcker, Saltåkvarn. Älskar sådan här mat, grönt, nyttigt och fräscht! Lite annorlunda dessutom vilket är roligt 🙂 Det är lite pilligt att rulla in bulgurröran, men det är absolut värt besväret!

4927ae5097af11e38fb412390d773b64_8

Fyllda squash och auberginerullar

4 portioner

  • 1 dl bulgur
  • 200 g fetaost
  • ½ dl fint hackad mynta
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 ½ dl pistaschnötter
  • 2 stora zucchini el. aubergine
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
 Till servering
  • Tomater
  • Gurka
  • Svarta oliver
 
Koka bulguren enligt ansvisningar på förpackningen. Lägg den i en bunke. Smula ner fetaosten och tillsätt mynta/timjan och citronskal. Rör ner creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Rosta nötterna i en torr panna och hacka dem sen. Ställ åt sidan. Skär zuccini/aubergine på längden i ½ cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och stek eller grilla dem på båda sidor tills de är mjuka. Lägg ut skivorna på skärbrädor och lägg en matsked med fyllning på varje skiva. Rulla ihop. Servera med tomat, gurka, svarta oliver och de hackade nötterna. Ringla över olivolja och balsamvinäger över grönsakerna. Salta och peppra.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Fyllda squash och auberginerullar

  1. Åh så läckert det ser ut! Jag har alltid varit förtjust i mat som är rullad: oxrullader, sushi, crepes osv. Jag får nog ta och testa dina rullar också – tack för inspirationen. Vilka fina bilder du har på din blogg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s